ID: 12264

Kuća, Ilidza

 

Foto


Opis nekretnine


  Nasa agencija nudi nekretninu na odlicnoj lokaciji ,u neposrednoj blizini izletista Vrelo Bosne :

 

Spomenik prirode Vrelo Bosne, nalazi se u podnožju planine Igman, u naselju Ilidža, oko 15 kilometara od centra Sarajeva.

O lokaciji predmetne kuce mogu reci da je fantasticna ,sa obzirom da je u blizini :

izvor rijeke Bosne, prekrasna jezera ,cista i bez ikakvih zagadjenja ,kojima plivaju ribe i plove labudovi, otočići bogati bujnom vegetacijom, samim tim u vrelim ljetnim mjesecima tamo temperatura nekoliko stepeni niža nego u gradu Sarajevu, jedan u nizu  od razloga zbog kojih je Vrelo Bosne tradicijom duzom od stotinu godina omiljeno izletište Sarajlija.

Vrelo Bosne je i prostor na kojem se nalazi glavno izvorište pitke vode Sarajeva – “Bačevo”.

Ovaj spomenik prirode je jedan od glavnih obiljezja grada Sarajeva, hidrološki i botaničko-hortikulturni fenomen.

Tesko je opisati sve ljepote Vrela Bosne ,najbolje je da prosetate kroz tri i po kilometra dugu stoljetnu aleju platana i kestenova i osjetite sve cari ove lokacije i izletista.

Sve navedeno daje vrijednost ovoj nekretnini ,koju mozete preurediti u topli dom i da imate sve na jednom mjestu , kako za stanovanje,tako i svakodnevno relaksiranje u bogatim sadrzajima izletista.

 

Kuca se dakle nalazi na parceli velicine 1418m2 , sa lijepim prilazom , dosta zelene povrsine i pomocnim objektom ,koji trenutno ima svrhu ljetne kuhinje.

Kuca sadrzi prizemlje i sprat , u osnovi velicine 102m2,ima dva zasebna stana ,sa dva odvojena ulaza i samim tim svi komunalni prikljucci su odvojeni sa vlastitim mjeracima za struju , vodu  i plin.

Svaki stan sadrzi u prizemlju : dnevni boravak, kunju sa trpezarijom,kupatilo,ulazni hodnik i terasu. Na spratu po tri  spavace sobe i balkon. U suterenu su podrumske prostorije.

Dvije vrste grijanja : plinske peci i cvrsto gorivo.

Kuca je pravljena osamdesetih godina, lijepo je odrzavana ,ali je u izvornom stanju. Teren je uglavnom ravan ,sa veoma blagom padinom , pored glavne saobracajnice prema Vrelu Bosne.

LOKACIJA :

Nalazi se nadomak Ilidze, cca 3km . Ima odlicnu saobracajnu komunikaciju , autobusko stajaliste u neposrednoj blizini , a Velika aleja je pješačka staza povezana s područjem Stojčevca, još jednim od sarajevskih prirodnih izletišta.

 Stojčevac čine šumski parkovi, predivni grmovi divljih ruža, malina i kupina. U blizini ovog prirodnog raja nalazi se  i Rimski most iz osmanlijskog perioda.

Prepoznatljiv simbol Ilidže i Vrela Bosne su i čuveni fijakeri, koji već više od 100 godina prevoze goste Velikom alejom od Ilidže do Vrela Bosne. I danas živi sjećanje na to da je prvi fijaker došao s prestolonasljednikom Franjom Ferdinandom 1895. godine.

Medjunarodni aerodrom Sarajevo je udaljen cca 7km. Mnogobrojni hoteli, Obrazovne ustanove, Trzni centri , Dom Zdravlja Ilidza , apoteke ,banke , pijaca, Terminal ,ugostiteljski objekti, Policija ,trgovine,vjerski objekti i mnogi drugi sadrzaji su nadomak predmetne kuce , pola sata laganog hoda ili par minuta automobilom.

NAPOMENA :navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Ukoliko zelite pogledati kucu ili vise informacija,mozete nas kontaktirati na jedan od navedenih brojeva :

 

00387 33 692 587

00387 61 207 448

00387 61 368 456

Agent za nekretnine: Elmedina Bjelak (Cirikovic)

info @luxuri-partneri.com

www.luxuri-partneri.com

 

 

 


Luxuri & Partneri nekretnine i posredovanje je kompanija iz Sarajeva koja nudi svojim klijentima više uslužnih djelatnosti. Nositeljska djelatnost su nam Nekretnine na području BIH.
Razmišljate li o kupnji ili prodaji nekretnine agencija Luxuri je pravi odabir.

Upisani u Registar posrednika pod brojem 35/2023 kod Federalnog ministarstva trgovine na osnovu Rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje posredovanja u prometu nekretnina broj 05-04-8-UT/22 od 03.03.2023. godine

Nekretnine i Posredovanje Nekretnine i Posredovanje
    KONTAKTIRAJTE NAS
  • Adresa:Blazujski Drum 2, 71210 Ilidza - Sarajevo, Bosna i Hercegovina

  • Telefon:+387 61 368-456 i +387 61 207 448

  • Email: info@luxuri-partneri.com

© LUXURI Nekretnine 2013. Sva prava zadržana. Design by Luxuri & Partneri