ID: 11481

Zemljište, Stari Grad

 

Foto


Opis nekretnine


Nasa agencija Luxuri & Partneri nudi parcelu za gradnju objekta velicine 550m2 :

 

Izdvajamo iz ponude za prodaju parcelu koja posjeduje gradjevinsku dozvolu, sa zapocetim radovima . Zemljiste je na odlicnoj lokaciji, nadomak Bijele Tabije u Starom Gradu.

Na parceli velicine 385m2 predvidjena je gradnja stambenog objekta na cetiri etaze: prizemlje, suteren 1,suteren 2 i suteren 3 sa ukupnom bruto povrsinom od cca 550m2 . Pored svega navedenog, u potkrovlju je na raspolaganju visenamjenski prostor preko 100m2.

Dala bih akcenat na terase sa predivnim panorama pogledom prema gradu . Povrsina terasa u suterenima iznosi  10 i 12m2 ,dok je u prizemlju 34m2.

Postoji gradjevinska dozvola , na osnovu kojeje zapoceta gradnja. Zavrseni su veoma zahtjevni gradjevinski zemljani radovi , a zatim izgradjena ploca suterena 3 i njegov podzid, kao i temelji suterena 2 i njegov podzid.

Radi bolje iskoristenosti i vece fleksibilnosti prostora po etazama, izvrsena je izmjena projektne dokumentacije , ali samo unutrasnjeg rasporeda prostora. Novim projektom etaze ce , prema zahtjevima i potrebi buduceg vlasnika ,imati veci broj soba koje se mogu spajati.

LOKACIJA :

Nalazi se u istocnom dijelu Sarajeva u Starom Gradu . U neposrednoj blizini je cuveni objekat Bijela Tabija sa svojim monumentalnim zidinama.

Regulacionim planom je na ovom visenamjenskom rostoru predvidjeno odrzavanje mnogih kulturnih desavanja kojima je Sarajevo ponosno : Bascarsijeske noci,Sarajevo film festival , Sarajevska zima, razne pozorisne predstave i ostali mnogobrojni kulturni dogadjaji.

Zbog svoje nadmorske visine od 700m, svakodnevni zivot je idealan i iz zdravstvenih razloga. Sa parcele se pruza pogled prema Humu, Jajce kasarnu, obronke Trebevica, koritu rijeke Miljacke i svim naseljima prema zapadnoj strani Sarajeva,dakle uze jezgro Starog Grada krasi i daje posebne cari ovom dijelu grada.

Sa ove lokacije se za pet minuta laganog hoda moze stici do Bascarsije ,setajuci uskim sokacima starogradskih mahala.

Predlazem i smatram da je ova nekretnina odlican izbor za investitore koji zele povrat ulozenih sredstava , kao i za veceg porodicnog objekta, u zavisnosti od zelje i buduceg kupca.

 

NAPOMENA navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Ukoliko trebate dodatne iformacije ili termin da pogledate zemljiste,kontaktirajte nas na jedan od navedenih telefona :

00387 33 692 587

00387 62  685 680

00387 61 368 456

Agent : Elmedina Bjelak

info @luxuri-partneri.com

www.luxuri-partneri.com


Luxuri & Partneri nekretnine i posredovanje je kompanija iz Sarajeva koja nudi svojim klijentima više uslužnih djelatnosti. Nositeljska djelatnost su nam Nekretnine na području BIH.
Razmišljate li o kupnji ili prodaji nekretnine agencija Luxuri je pravi odabir.

Upisani u Registar posrednika pod brojem 35/2023 kod Federalnog ministarstva trgovine na osnovu Rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje posredovanja u prometu nekretnina broj 05-04-8-UT/22 od 03.03.2023. godine

Nekretnine i Posredovanje Nekretnine i Posredovanje
    KONTAKTIRAJTE NAS
  • Adresa:Blazujski Drum 2, 71210 Ilidza - Sarajevo, Bosna i Hercegovina

  • Telefon:+387 61 368-456 i +387 61 207 448

  • Email: info@luxuri-partneri.com

© LUXURI Nekretnine 2013. Sva prava zadržana. Design by Luxuri & Partneri